La Bérarde

Profil de hauteur La Bérarde
Profil de hauteur La Bérarde
Profil de hauteur La Bérarde
677
points de difficulté
3.6%
pente moyenne
12.4%
100 m les plus raides
27.3km
longueur
1040m
dénivelé

Partager cette ascension

181

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

La Bérarde est une montée située dans la région Bourg d'Oisans. Cette montée est 27.3 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 1040 mètres. La Bérarde a une pente moyenne de 3.6%. Avec cette raideur la montée comptabilise 677 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 1708 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 30 expériences sur La Bérarde et ont téléchargés 29 photos.

Nom de la rue: D530

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (29)

La Bérarde
La Bérarde
La Bérarde
La Bérarde
La Bérarde

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Les statistiques

La Bérarde
Cette montée
Bourg d'Oisans
58 montées
Alpes Françaises
1042 montées
Alpes
2673 montées
France
4400 montées
Europe
16128 montées
Points de difficulté
677
2
rang
29
58% plus facile que
Col du Galibier
rang
208
58% plus facile que
Col du Galibier
rang
887
rang
324
58% plus facile que
Col du Galibier
rang
1351
Pente moyenne
3.6%
rang
57
64% moins raide que
Oulles
rang
922
79% moins raide que
Chemin des Riffroids
rang
2438
83% moins raide que
Muro di Lundo depuis Lundo
rang
3460
79% moins raide que
Chemin des Riffroids
rang
12193
87% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
27.3km
rang
5
22% plus court que
Col du Galibier
rang
18
42% plus court que
Col de l'Iseran
rang
63
rang
37
42% plus court que
Col de l'Iseran
rang
162
Dénivelé
1040m
rang
15
50% moins de montée que
Col du Galibier
rang
104
50% moins de montée que
Col du Galibier
rang
420
51% moins de montée que
Colle del Nivolet
rang
167
50% moins de montée que
Col du Galibier
rang
691
62% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
7 épingles

Etat de la route

71% 29% 0%
Basé sur 7 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

100% 0% 0%
Basé sur 8 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 03:53:48
11 km/h 02:28:47
15 km/h 01:49:06
19 km/h 01:26:08

Populaire

Alpe d'Huez

Alpe d'Huez

légendaire beau
Col du Galibier

Col du Galibier

légendaire beau
Col de la Croix-de-Fer

Col de la Croix-de-Fer

légendaire beau
 

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (29)


Anglais

frankostyn
4 mois

This is what cycling is about for me! Not too hard, not too easy, an incredible view and some great bars/restaurants at your destination.


Néerlandais

Rozelijn
1 mois

Vier weken geleden reden mijn man en ik deze prachtige klim, voor hem een trainingsrit ter voorbereiding op La Marmotte, voor mij voor het genieten!
Wat een schitterende klim! Ik vraag me alleen af of de percentages in het profiel kloppen, vooral het stukje na het bos bij Venosc (over het bruggetje) kroop meteen in de benen en dan moeten de haarspeldbochten een paar kilometer verderop nog komen! Ik heb regelmatig bordjes gezien met "km.. 10-11%". Maar het uitzicht en het feit dat er bijna geen verkeer rijdt, maakt het zo de moeite waard. Vele malen mooier dan de beroemde Alpe d' Huez en vele malen rustiger.

Lucgast
2 mois

27 van de mooiste kilometers in de streek! We hebben in enkele weken heel veel cols met naam en faam beklommen, echter deze beklimming naar La Bérarde is adembenemend! De start valt wat tegen, maar eens je wat kilometers afgemaald hebt, kom je aan enkele pittige stukken met gemiddelden per kilometer van 11,2 en 9,8%. Verdere stukken zijn veel matiger wat je toelaat om echt te genieten van deze spectaculaire omgeving langs de rivier l‘Oisans… de weg in La Bérarde loopt letterlijk op een einde. Het kruidenierswinkeltje verkoopt niet enkel leuke souverniers, ze serveren ook nog een lekker kop warme chocomelk om de genietende terugweg aan te vatten. Eerlijk, deze rit mag je echt niet missen als je in de buurt bent…!

Jeroen
3 mois

Doe jezelf een plezier en zet de Montee de la Bérarde hoog op je verlanglijst. In mijn beleving mag deze bovenaan de lijst tussen alle andere prachtige klimmen die deze regio rijk is. Wát vond ik dit mooi zeg! Je zult even moeten slikken dat je geen rondje kunt rijden en je over dezelfde weg terug als heen moet. Die weg is zo mooi en best goed in kwaliteit, lekker van genieten. Je rijdt op deze weg 27 kilometer langs een knalblauw riviertje met lekker snel stromend water. Gedurende de 27 kilometer krijg je waterval na waterval voorgeschoteld. Sommigen groot, anderen kleiner. Meer dan eens kom je een bocht om of een heuvel afgerold en is het oehhh en aaahhhh.
Technisch gezien is dit een rare klim. 20 van de 27 kilometers zijn een procent of 3/4. (Echt lekker in mijn geval na de Alpe d’Huez en de Col de Sarenne.) Na het dorpje krijg je ineens een kilometer aan 11,2% die mijn harken uit mijn achterzakken trok. Een paar kilometer verderop liggen wat haarspeldbochten aan 10% gemiddeld die ook goed zeer doen. Als je dat overleeft is de rest een peulenschil en dik genieten. De klim biedt genoeg schaduw om ook een goede optie te zijn tijdens hete dagen.
Onderweg zijn er waterpunten en af en toe een barretje voor hapjes en drankjes.

La Bérarde
La Bérarde
La Bérarde
Wenny
4 mois

Prachtige rit! Tot Venosc kun je Voie Verte volgen, daar zijn geen auto’s. Deze rit moet je zeker gedaan hebben, de omgeving is zo mooi! In La Bérarde eindigt de weg.

JoranM
4 mois 02:30:54 (10.8km/h)

Wat een adembenemende omgeving om te fietsen. Deze route heeft van alles, steile gedeeltes, beekjes, tunneltje en het laatste stuk in een dal wat best warm kan zijn ;-)

La Bérarde
La Bérarde
La Bérarde
La Bérarde
TimondeHeld
5 mois 02:00:00 (13.6km/h)

Een schitterende tocht naar La Bérarde. De kleur van de snelstromende beek is prachtig. Even zwaaien naar de rafters. Het eerste pittige stuk klimwerk gaat door groen landschap. De tweede uitdaging begint bij de laatste Kayak-verhuur, en stuurt je links een steile rotswand op. Op de een of andere manier hebben ze hier een weg tegenaangeplakt, die voor mensen met hoogtevrees, zoals ik, even slikken is. Je belandt nu in een dorpje, waar een schaapskudde over de weg liep en ik dus even moest rusten. Daarna is het nog een bochtige smalle weg langs weer een mooie bergwand. Er zijn nog wat auto’s maar die kunnen je makkelijk passeren bij de blauwe borden “refuge”. Zeker doen deze klim,
Neem er de tijd voor en maak wat foto’s.

La Bérarde
La Bérarde
La Bérarde
La Bérarde
La Bérarde
KarelJan
10 mois

Vele stukken vals plat en 2 hele gemene steile stukken. Schitterende natuur, zeker aan het eind van het dal. Een van de mooiste klimmen door de natuur en rust. Snel stromende beken en watervallen.

La Bérarde
La Bérarde
patrickbaert
11 mois

Pure fietsschoonheid .
Deze lange onregelmatige klim (gefietst Juni 2019) dringt, de bergrivier Vénéon stroomopwaarts volgend, door tot de adembenemende natuurpracht in het hart van het Nationaal Park des Ecrins.
In de aanvangsroute is er veel vrachtverkeer van een steengroeve maar eens die voorbij is het één en al rust.
Er zijn slechts 2 letterlijk adembenemende stukken,vlak na Le Bourg d'Arud en de 6 haarspeldbochten voor je het kerkje van St.Christophe bereikt. De rest is al fietsend puur genieten van prachtige hooggebergte panorama's en watervallen in alle formaten langs de route.
Kies wel voor een wolkenloze en zonnige dag of je mist veel natuurpracht!

Einddorpje La Bérarde (horeca/parking/overnachting) is voor een dag zonder fiets de ideale uitvalbasis voor fantastische bergwandelingen in het Nationaal Park.

Ferre
11 mois

Een echt avontuur deze col, vooral dan visueel. De laatste 4 kilometer weet je niet waar eerst kijken: pure schoonheid. Het begin loopt als een trein en je maakt snel kilometers maar er zijn twee zeer lastige passages die op je wachten. Het einde van de klim bolt lekker maar neem hier de tijd om vooral te genieten van de omgeving. Boven op de top zijn verschillende tavernes waar je, omringd door de hoge bergen van het Parc Des Ecrins, kan genieten van een lekker bordje kaas.

JohanR
1 a

Heb deze klim vorig jaar gedaan. En zoals reeds aangegeven een adembenemend mooie klim. Veel toertochten die in deze streek georganiseerd worden laten deze links liggen, maar gebruiken wel de foto's van deze klim op hun website :D Het profiel klopt idd niet. Er zitten 2 zware stukken in van 10-12%. rond km 10 en 15.

Rogier
1 a

Het klopt zeker dat er twee zware stukken in deze mooie klim zitten. En dat is ook zeker aan het verloop van het profiel te zien. Daar zie je inderdaad duidelijk dat tussen de 9 en 10 km de steilte flink de lucht in schiet net als bij kilometer 15.

Random
Paul
2 a

Na befaamde, maar niet aantrekkelijke rit naar Alpe d’Huez , deze prachtige schitterende berg gedaan. 20x mooier dan de Alpe.
Doen

Random
Bas
2 a

Deze tocht was echt genieten, wat een indrukwekkend landschap.

Random
Bart
3 a

Deze klim gister gedaan na Alpe d'Huez met Col de Sarenne, D211a. Zeker niet te onderschatten. Veel stukken vals plat maar ook forse stukken waar je het voor de kiezen krijgt. De klim naar Saint Christoph en Oisans is echt zwaar, maar eenmaal door het dorp is het landschap waanzinnig! Zeer de moeite waard, mag je eigenlijk niet missen als je in de buurt bent

Random
Johan-Paul
3 a

Dit is echt een leuke klim. Mooie omgeving. Lang, 27 km. En twee steile stukken.
Het eerste stuk naar het dorpje Venosc gaan lekker, één stukje van meer dan 6%, maar dan zitten de eerste 8 km er op. Na Venosc begint het eerste pittige stuk, over de brug gaat het gelijk flink omhoog en na 1 km verder als je het bos uit rijdt, wordt het echt pittig met 11.2% als max. Terwijl je dat niet echt ziet aan de weg, maar wel voelt in je benen.
Daarna weer een vlak stuk totdat je bij de "Kayak" bent. Hier begint het tweede pittige stuk. Je ziet de haarspeldbochten al boven je. Een dikke 8% voor een kilometer of 5. Na het kerkje van La Villa wordt het meer relax. Nog wel een kilometer met 6% maar daarna vlak, een beetje naar beneden, en de laatste kilometers tegen 3.5% omhoog.
In het dorpje La Berarde is na de kerk aan de linkerzijde een prima restaurantje om even bij te komen.
Verder een hele rustige weg.

Random
Mark
4 a

Echt met recht de mooiste klim in de regio Oisans. Het profiel op deze site doet anders vermoeden maar er zullen twee muren op je wachten van elk rond de 10% en dat een kilometer of 2/3. Dat betekend dus stukken van 16% afgewisseld door stukken van 8 tot 12%. Niettemin een beauty, de laatste 10 km krijg je kado, mits je voorbereid was op die muurtjes. De klim begint in Bourg d'Oisans, dus een lekkere 70km heen en weer. Must do en vele malen mooier als de makkelijker doceerbare Alpe d'Huez. Die must do is als een coffeeshop in Amsterdam voor de vele buitenlandse toeristen.

Random
Emiel
4 a

4 september deze col aangedaan.
Wij komen al een paar jaar in Bourg-d'oisans om diverse cols te trotseren. Deze geheimtip sprak ons wel aan als een infietsberg. Helaas.

Het is een Zeer mooie klim , zeker voorbij het dorpje. Helaas kun je je van tevoren niet voorbereiden op het profiel . Ik heb percentages gezien van 11,3% 9,8% en een aantal ver boven de 5%. Je moet het gewoon ervaren en genieten van de omgeving en het stromende beekje waar je grotendeels langsfietst.
Succes met de klim en geniet ervan zover het kan.

Random
Jelle
4 a

Schitterende klim, mooie natuur en lekker rustig. Kwaliteit van het asfalt viel mij mee. Op sommige punten is het matig, maar hele delen van de klim zijn redelijk recent van nieuw asfalt voorzien.

Er zitten inderdaad een paar stevige stukken in. Op de col zelf staan de percentages per kilometer en je hebt er zeker 5 die tegen/over de 10% zijn.

Voor de Strava-adepten, let op: het segment van de volledige klim start op de 1091b, vlak voor de rotonde die ook naar Alpe d'Huez leidt. Starten vanuit Bourg d'Oisans dus!

Random
Ties
4 a

Afgelopen vrijdag deze mogen afvinken.
Al vaak genoeg in de streek gefietst en nu pas beklommen, wat een beauty!
Na het dorpje Vénosc is het aanpoten met een gemiddelde van 11% en vlak voor La Ville niet veel anders.
Buiten die twee passages is dit een heerlijke milde klim.
De omgeving is adembenemend als ook de afdaling!

Random
Leon
4 a

Vandaag deze gereden als eerste bergrit van dit jaar. Er zijn een aantal stukken die zwaar zijn (rond de 10%), dit is voornamelijk bij de haarspeldbochten, verder is het goed te doen. Het uitzicht is waanzinnig en zeker de laatste 5 km kom je bijna niemand tegen.

Random
H Baardemans
4 a

3e dag dat ik aan t fietsen ben in de Alpen. Voor "beginners" col d'ornon en la Berarde absolute aanraders. Berarde is vele malen mooier en langer. Bij het 2 km durende 10%+ stuk is het aanpoten. Tevens stuk met 4/5 haarspeldbochten tegen 8% . Wel mooi. Laatste 10 km is het genieten

Random
davy
5 a

Mooie klim

Random
Richard Noorlander
6 a

Een van de mooiste in deze regio. Lekker rustig met geweldige uitzichten.

Random
Jan-Willem M
6 a

Fantastisch mooie klim. Afgelopen week zo'n 10 beklimmingen in de regio gedaan, en dit was echt de mooiste. De uitzichten zijn wonderschoon. De klim varieert van vals plat via korte afdalingen naar steile pentes. De laatste 10km zijn het meest genieten, met percentages die eigenlijk nooit boven de 5% komen en heelrijke uitzichten. Echt een 'geheimtip'

Random
Gerrit
6 a

Prachtige tocht waar je vooral om je heen moet kijken, wat een prachtige omgeving. De klim is redelijk lang maar niet moeilijk door het vele valse plat met maar een paar haarspelden waar je even aan het werk moet.

Random
Jelle
6 a

Vandaag deze beklimming gedaan onder bloedmooie omstandigheden. Wat een topper. Zo enorm genoten. Relatief makkelijke klim. Paar muurtjes verder vals plat. Vond de tarte tetin bovenop een aanrader

Random
Robert
6 a

Het is een verschrikkelijk eind, met name in mei. In mei is het nog koud, dus je moet ongeveer je winterkleding aan.
Het profiel is wat te optimistisch... Er zijn nl 2 steile stukjen ....
Het eerste steile deel bevat stukken van 14-16%. Het 2e deel bevat gemiddeld 8-9%. In die twee steule stukken klim je ongeveer 300-350 meter ...
Wel erg mooi daar !!!!!!

Random
Gijs Ekelschot
7 a

Bijna 30 km lang deze klim, door een prachtig natuurpark, met steeds een klaterende beek als begeleider. Veel mooier dan bijv de Alpe d'Huez, maar bij lange na niet zo zwaar, al is het middenstuk met percentages van boven de 10% pittig. Aan het eind van de klim kun je niet verder. Wel een terrasje en daarna via dezelfde weg terug. Aan het begin van de klim ligt het Nederlandse fietshotel Au bon Acceuil . Aanrader.

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?