Oulles

Profil de hauteur Oulles
Profil de hauteur Oulles
Profil de hauteur Oulles
670
points de difficulté
9.9%
pente moyenne
16.2%
100 m les plus raides
6.3km
longueur
625m
dénivelé

Partager cette ascension

652

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Oulles est une montée située dans la région Bourg d'Oisans. Cette montée est 6.3 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 625 mètres. Oulles a une pente moyenne de 9.9%. Avec cette raideur la montée comptabilise 670 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 1406 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 21 expériences sur Oulles et ont téléchargés 23 photos.

Noms des rues: Grand Champ & D221

Ce n'est pas très long mais la pente ne descend que très rarement sous les 10%, les lacets sont nombreux et on aperçois la route au dessus. Il n'y a quasiment pas d'ombre et l'après-midi c'est la fournaise. A la sortie d'un virage on aperçois le village tout pr... en savoir plus

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (23)

Oulles
Oulles
Oulles
Oulles
Oulles

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Les statistiques

Oulles
Cette montée
Bourg d'Oisans
57 montées
Grenoble
91 montées
Alpes Françaises
985 montées
Alpes
2583 montées
France
4173 montées
Europe
14681 montées
Points de difficulté
670
2
rang
29
58% plus facile que
Col du Galibier
rang
35
44% plus facile que
Col du Sabot par Vaujany
rang
205
58% plus facile que
Col du Galibier
rang
881
rang
323
58% plus facile que
Col du Galibier
rang
1321
Pente moyenne
9.9%
rang
1
rang
5
24% moins raide que
Bastille de Grenoble
rang
26
41% moins raide que
Chemin des Riffroids
rang
310
54% moins raide que
Muro di Lundo depuis Lundo
rang
77
41% moins raide que
Chemin des Riffroids
rang
715
64% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
6.3km
rang
50
82% plus court que
Col du Galibier
rang
70
rang
636
87% plus court que
Col de l'Iseran
rang
1701
rang
1785
87% plus court que
Col de l'Iseran
rang
4382
Dénivelé
625m
rang
40
70% moins de montée que
Col du Galibier
rang
45
rang
317
70% moins de montée que
Col du Galibier
rang
1138
71% moins de montée que
Colle del Nivolet
rang
631
70% moins de montée que
Col du Galibier
rang
2086
77% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
11 épingles

Etat de la route

15% 77% 8%
Basé sur 13 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

100% 0% 0%
Basé sur 14 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 00:54:05
11 km/h 00:34:25
15 km/h 00:25:14
19 km/h 00:19:55

Populaire

Alpe d'Huez

Alpe d'Huez

légendaire beau
Col du Galibier

Col du Galibier

légendaire beau
Col de la Croix-de-Fer

Col de la Croix-de-Fer

légendaire beau
 

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (21)

sergenavetat
4 mois 00:51:00 (7.4km/h)

Ce n'est pas très long mais la pente ne descend que très rarement sous les 10%, les lacets sont nombreux et on aperçois la route au dessus.
Il n'y a quasiment pas d'ombre et l'après-midi c'est la fournaise.
A la sortie d'un virage on aperçois le village tout proche mais la route est encore longue et pentue.


Néerlandais

Nikos
1 mois

Eerst de Col d’Ornon op de autoloze dinsdag gedaan. Afgedaald en vervolgens weer de d’Ornon op. In de afdaling de zeer steile klim richting Oulles gedaan.
Zeer pittige klim met wisselende steilheden. Van steil tot zeer steil. Afzien eerste klas. Als je eenmaal boven bent dan is er een klein kiosje waar je een lekker colaatje kan halen en dan voorzichtig afdalen met slecht wegdek met wortels en opgekruld asfalt, dennenappels en stenen.
Lekker rustig en echt wel de moeite waard!

Fioolewj
1 mois

Fantastische klim! Altijd doen als je in de buurt bent... al moet het niet te druk worden natuurlijk. De rust en stilte is een van de dingen die er fantastisch aan is... niet allemaal tegelijk dus.

JohanR
4 mois

Heb deze gedaan in 2019.
Naar le Bourg d'Oisans gereden om La Vaujany mee te rijden. Namiddag aangekomen en er stond een kort voorbereidend tochtje op het programma. Helaas het weer besliste er anders over. Door de "canicule", zoals ze hier zeggen, was het zo'n 37°. Geen weer om een col in de vlakke zon te beklimmen. Dus gewacht tot de zon achter een bergtop verdween en dan een col uitgezocht die in de schaduw lag. Het kwik daalde tot een heerlijk frisse 32°, goed om de fiets op te springen. Deze col die ik zonder veel research had uitgezocht (col d'Oulles), bleek echter een behoorlijk pittige klim. Hij was niet zo lang (6km) maar bleek wel een gemiddelde stijgingspercentage van 10% te hebben. Hij vertrekt na zo'n kilometer op de col d'Ornon waar hij dan naar rechts afsplitst; Het wegdek was niet goed, veel omhoog gekomen asfalt en brokstukken op de weg. Maar een prachtige klim. Hij loopt naar een dorp via een doodlopende straat. 1 fietser en 1 auto tegen gekomen op 1 uur klimmen. De zeer smalle weg en de staat ervan boden niet de kans om in de afdaling de gemiddelde snelheid terug op te krikken. Dus heb er maar en fotoshoot-afdaling van gemaakt. Maar als je ooit in de buurt bent. Echt wel de moeite, met een hoog aantal haarspeldbochten als je daar van houdt. Ik wel dus ...
Omdat het al begon te schemeren, beslist om het bij deze ene col te laten voor dag 1. En nog even tot aan het meer van Almont gereden.

KarelJan
8 mois

Schitterende klim waarbij je eerst nog een stukje van d'Ornon meepikt. De weg is smal met scherpe haarspeldbochten en ligt vol met dennenappels, naar boven geen probleem, maar in de afdaling dus uitkijken, want een foutje kan je hier niet maken. Boven in Oulles is het erg rustig , als je gelukt hebt is er een "kiosk" open voor een cola.

patrickbaert
10 mois

Vorig jaar (2019) de indrukwekkende korte steile klim naar het afgelegen kleine oude bergdorp Oulles op gefietst.
Dit jaar deed ik op 04/09/2020 samen met mijn vrouw op haar elektrische fiets een bis nummer!
Stevig omhoog op smalle asfaltweg met 12 genummerde haarspeldbochten uitgehouwen in de rotswand.
Deze klim is een pareltje in al zijn aspecten (sportieve uitdaging/amper verkeer/prachtige natuur).

opmerking: Er lagen regelmatig takken en stenen (allerlei maten) op het wegdek van de reeds gevaarlijke afdaling.

Oulles
Oulles
Oulles
WTHE
11 mois

Leuke en steile met mooie vergezichten! Rustige slingerweg met weinig verkeer. Een aanrader!

Oulles
Oulles
Oulles
Oulles
Random
hubert
2 a

In de week voorafgaand aan de Marmotte deze klim gedaan. Dit is een ervaring die je niet mag missen als je aan het fietsen bent. Steil maar toch ook korte rustmomentjes in de bochten. Afdalen is geen feest (voor mij)

Random
Phil
2 a

Prachtige natuur! Heerlijk afgelegen, eind september 2018 gefietst, over een compleet lege weg met vers asfalt. Eenmaal boven ging een alleraardigste inwoner thuis even mijn bidons vullen. Want de kraan boven de put geeft geen drinkwater. Afdalen is een feestje.

Random
Janneke
3 a

Wat Bart zegt, zeer onterecht dat deze klim niet bekender is, ook wel lekker natuurlijk want je komt inderdaad niets of niemand tegen. Wij zijn eerst de Col d'Ornon op gefietst en in de afdaling dus de afslag Oulles gepakt. Met de vaart die je hebt kun je dan iig de eerste supersteile meters opklimmen! Zware klim, je kunt amper op adem komen dus 6 km bikkelen, zalig!

Random
Bart
3 a

Onbekend maakt onbemind, en dat is in het geval van deze beklimming onterecht. Passerende auto met locals die stoppen om te vragen of ze een foto van je moeten maken. Boven aangekomen de locale senioren die het leuk vinden dat je de klim gedaan hebt en oprecht geïnteresseerd zijn wat je er van vond. De klim is lekker steil, heerlijk rustig vergeleken met de bekende klimmen uit de omgeving en de uitzichten mooi. Echt een aanrader als je de drukte een beetje wil vermijden!

Random
Jeffrey
4 a

midden in de vakantie maanden gereden, niemand onderweg tegen gekomen. Het is een lekker pittig klimmetje waarbij je het gevoel krijgt alsof je bij de middelandse zee fietst door de soorten planten die je tegen komt. Locals ontzettend gastvrij, en vrijuit kunnen dalen met veel overzicht met wat bergop komt

Random
Jelma
4 a

Dacht deze als warming up voor de alpe te doen. Is flink tegenvallen, wel een prachtige klim met geen enkele auto. De loco's zijn erg gastvrij. Topklim!

Random
Gunther
4 a

Dit is echt een kort maar zeer pittig klimmetje met ongelooflijk scherpe haarspeldbochten en mooie uitzichten onderweg. Naar beneden rijden doe je best erg op je gemak en met goede remmen. Een foutje kan hier zware gevolgen hebben! Ik wou dat we zo een klimmetje dichter bij huis hadden. Echt de moeite!

Random
Gak
5 a

Schitterend klimmetje, echt een aanrader! Je komt uit in het dorpje Oullus met zes inwoners (wist een local te vertellen) en in het hoogseizoen een creperie van een oud echtpaar. Het asfalt is - op een paar boomwortels na - goed, wel opletten voor gevallen stukken rots en dennenappels als je afdaalt, deze kom je veel tegen. En zoals blijkt uit de reacties van de auteurs hieronder, een foutje maak je hier maar een keer. Opletten dus! (15 juli 2016 gefietst)

Random
Ties
5 a

Een van de onbekende pareltjes in de streek. Daar waar iedereen de bekende Tourbeklimmingen wilt pakken, is dit echt een aanrader voor degene die zijn grenzen wilt opzoeken. Pittige klim met korte haarspeldbochten, effe bikkelen dus.
Zorg wel dat je remmen in orde zijn voor de afdaling.

Random
Pieter
5 a

Fantastische Klim, dag ervoor de Alpe d'Huez gereden, maar deze klim is veel mooier. Blij dat we hem ontdekten tijdens een ritje in de buurt.

Random
John hoogland
5 a

Geweldige klim. Gek dat hij zo onbekend is. Prachtige uitzichten. Kuiten internet.

Random
Wiljan
6 a

Mooie rustige klim en zeker de moeite waard als je in de buurt bent. Asfalt is vergelijkbaar met de Sarenne, hier en daar wat hobbelig maar goed te doen.

Random
Jarno
6 a

Hoe ze deze weg ooit aangelegd hebben is mij een raadsel. Niet geschikt voor fietsers met hoogtevrees! De beschrijving klopt niet helemaal: met asfalt zo strak als een biljartlaken (op hier en daar een worteltje na) is het wegdek uitstekend! Vanwege de duizelingwekkende dieptes een absolute aanrader, en mooie opwarmer voor de Alpe d'Huez.

Random
Sjako
6 a

Prachtige col met mooie vergezichten. Flink klimmen maar wel herstelmomenten in de haarspeldbochten. Lekker rustig en het wegdek valt reuze mee.

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?