Profil de hauteur Camerig
Profil de hauteur Camerig
Profil de hauteur Camerig
Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Camerig est une montée située dans la région Zuid-Limburg. Cette montée est 4.7 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 198 mètres. Camerig a une pente moyenne de 3.8%. Avec cette raideur la montée comptabilise 136 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 286 mètres d’altitude. Les utilisateurs de ClimbFinder ont partagés 20 expériences sur Camerig et ont téléchargés 4 photos.

Nom de la rue: Epenerbaan

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Voir les ascensions situées à proximité

Photos

Camerig
Camerig
Camerig
Camerig
4 photos. Partagez votre propre photo de cette montée.

Les statistiques

Camerig
Cette montée
Zuid-Limburg
190 montées
Pays-Bas
378 montées
Europe
1739 montées
Points de difficulté
136
4
rang
1
rang
1
rang
728
94% plus facile que
Pico Veleta depuis Granada
Pente moyenne
3.8%
rang
127
65% moins raide que
Gulperberg depuis Partij
rang
184
65% moins raide que
Gulperberg depuis Partij
rang
1331
83% moins raide que
Muro di Guardiagrele
Longueur
4.7km
rang
3
rang
6
23% plus court que
Torenberg
rang
634
90% plus court que
Col de l'Iseran
Ascension totale
198m
rang
1
rang
1
rang
697
93% moins de montée que
Pico Veleta depuis Granada

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
1 épingle
Pavés

état de la route

95% 5% 0%
Basé sur 22 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

14% 38% 48%
Basé sur 21 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 00:39:55
11 km/h 00:25:24
15 km/h 00:18:37
19 km/h 00:14:42

Populaire

Camerig

Camerig

légendaire beau
Keutenberg

Keutenberg

légendaire
Eyserbosweg

Eyserbosweg

légendaire
Doodeman

Doodeman

inconnu
 

Expériences (20)


Néerlandais

Hans_Plantinga
18 h

Wij kamperen meestal aan de voet van deze bult. Je zit dan nog in je warming-up als de dat steile eerste stuk fietst. Liever eerst een eindje om en dan de Camerig. Dit is echt zo’n bult die voor een scherpe tijd een strategie vergt.

Roy
1 s

Veel hoogtemeters, veel varianten mogelijk (ik vind de groeneweg combi zelf het mooiste), maar eigenlijk verder niet heel moeilijk. Lang, dat zeker, mooie uitzichten, dat ook, maar hij is verder dus ook goed te doen. Wel wat druk met dagjesmensen (die niet op de racefiets zijn). IJsje beneden is een van de betere van Zuid Limburg.

markniessen
3 s 00:13:54 (20.1km/h)

Eigenlijk neem ik de Camerig altijd mee in mijn tripjes naar het Zuiden. Lekker lang, pittig, prachtige uitzichten en (op de terugweg) het heerlijke ijs van de Wingbergerhoeve

demeeuw
3 s

Je blijft hem opzoeken en elke keer hetzelfde verhaal, je gaat steen kapot. De 1e km à 7-8% kan je in 1 tempo redelijk voltooien, maar de resterende interval daarna doen keer slopen. Maar omdat ie zo mooi is blijf je hem inplannen.

Random
Piet
2 m

Als 16 jarige ruim 35 jaar geleden op mijn motobecane tourfiets met 10 versnellingen met een gemiddelde van 31 km/u naar boven gereden. Jeugdige branie groepjes wielrenners allemaal ingehaald en ze keken met ongelofelijke oogjes hoe die knul hen inhaalde terwijl ze op hun max aan het fietsen waren.

Rest van de anekdote, ik ging natuurlijk helemaal stuk en toen ik boeven was snel ergens een landweggetjes in om kapot neer te vallen in het gas om een half uurtje te recupereren.Ben altijd gewoon een recreatieve fietser geweest, nooit amateur wielrenner of zoiets. Maar fietste wel veel en hard in mijn jeugd. Keuteberg met een BSA in zijn 3 op fietsen nog zoiets zigzaggend op het steilste stuk.

En nu als oude knar ben ik blij als ik met 10kmu naar boven tjok, in weemoed terugdenkend aan toen.

Random
Jelte
1 a

Afgelopen zondag Lus 2 van de amstel gaan rijden en het einde van lus 3.
Dan heb je eigenlijk alle mooie hellingen.
Camerig, drielandenpunt oa van lus 2.
En heb je ook de venijnige kuitenbijters van lus 3 (gulper, kruisberg, eyserebosweg en keutenberg).
Pittig rondje maar heel plezant.
Camarig wel fantastische klim.
Heel mooie omgeving. Loopt ook niet zwaar.
Kan je mooi tempo op rijden.

Random
Alexander
1 a

Een waanzinnige beklimming! Met afstand de allermooiste beklimming van Nederland en niet alleen de mooiste, maar ook de langste en de zwaarste. De klim begint redelijk stijl tussen het groen van de heuvels in het buurtschap Camerig en zwakt dan verder af in het Vijlenerbosch. Echter de haarspeldbochten in het bos en de doorkijkjes maken het dat je je even in de Alpen waant. Prachtige vergezichten over de Belgische gemeente Plombières en verder oostwaarts richting de Hoge Venen. Als je in Limburg bent, moet je deze zeker doen.

Random
Daan
2 a

Heerlijke lange klim! Laatst gereden met een paar maten, als je je niet bewust bent van de lengte rijd je jezelf helemaal stuk hier.

Random
Eric Jansen
3 a

Hem afgelopen zaterdag voor de eerste keer *schaam schaam* beklommen. Mooie lange klim, in een geweldig mooie omgeving. Ik vind hem niet super lastig maar dat komt natuurlijk doordat de stijgingspercentages niet al te hoog oplopen.

Random
Jos van Gastel
4 a

Zaterdag 33 keer gedaan. Jammer dat ik een uur of 5 in de stomende regen heb moeten fietsen waardoor ik aardig onderkoeld raakte anders had ik er nog wel een paar keer bij kunnen fietsen.

Random
Jondalar van Heugten
4 a

Mooiste omgeving en klim van Nederland

Random
Dennis ten Bruggencate
4 a

Is diegene die in het filmpje fietst ook niet actief op wintersporters.nl, hij heeft zo'n bekende stem? Tevens zie ik dat een andere wintersporters.nl goeroe Rogier (fietst/klimt in de zomer en skiet heel veel in de winter/lente) ook actief is op dit forum.

Random
Thomas
4 a

Heerlijke weg met echt schitterend uitzicht. Hoewel de klim zich heel lang rekt vind ik hem echt veel minder moeilijk dan de Dodeman, Kruisberg etc. doordat de stijgingspercentages niet heel hoog oplopen.

Random
Karlo
4 a

Prachtige klim,echt alpen achtig niet te steil maar wel zwaar. Aan het begin is het wel steil daarna volgt een vlak stuk goed om te herstelen. Daarna volgt nog een flauwe bocht waar de benen flink pijn doen. voor mij zuid-limburgs mooiste.

Random
Frank
4 a

Het blijft een mooie klim. Na Buitenlust is het niet zwaar meer, maar als je er niet op berekend bent dat het vanaf dan nog een paar kilometer door loopt, kan het nog vies tegenvallen.
Komende periode deze klim mijden! Vanaf Buitenlust is het één grote grindbak! Ik denk dat de gemeente bij wijze van "onderhoud" aan de weg er gewoon tonnen grind op gekieperd heeft. Ook bijvoorbeeld de Nederlandse kant van de Vaalserberg ligt grotendeels vol grind.

Random
Ties
5 a

Mijn fietsdag is niet compleet als ik de Camerig niet beklommen heb.
Voor Nederlandse begrippen dé berg om te trainen voor je ritjes in het hooggebergte.

Random
Evert Albers
5 a

Net gereden met slecht weer, heerlijk rustig. Mooie klim. Ik vind dit technisch zeker niet de moeilijkste maar hij is misschien wel de langste van NL? Aanrader.

Random
James
5 a

Vandaag nog gedaan, doe hem regelmatig, prachtige klim waar je je heerlijk terug kunt lanceren na die korte afdalingen en veel snelheid kunt pakken en dan proberen zolang mogelijk met de grote versnelling te blijven fietsen, ik was vandaag boven aan het T-stuk na precies 11min...;-)

Random
Hans Brouwer
6 a

Prachtige klim, qua punten even zwaar dan de Fortuinberg,
deze is altijd mooi, Camerig nog mooier op niet toeristische
dagen.

Random
Bram
6 a

Leuke klim, alleen te lang.

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
  • Rejoignez la communauté
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?