Elevation profile Zijpenberg from Rozendaal
Elevation profile Zijpenberg from Rozendaal
Elevation profile Zijpenberg from Rozendaal
50
difficulty points
1.6%
avg. gradient
8.4%
steepest 100 meter
4.2km
length
111m
total ascent

Share this climb

144

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Zijpenberg from Rozendaal is a climb in the region Veluwezoom. It is 4.2km long and bridges 111 vertical meters with an average gradient of 1.6%, resulting in a difficulty score of 50. The top of the ascent is located at 110 meters above sea level. Climbfinder users shared 22 reviews/stories of this climb and uploaded 12 photos.

Road names: Beekhuizenseweg & Bovenallee

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (12)

Zijpenberg from Rozendaal
Zijpenberg from Rozendaal
Zijpenberg from Rozendaal
Zijpenberg from Rozendaal
Zijpenberg from Rozendaal

If you want to upload your photos, you need to create an account. It only takes 1 minute and it's completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favorite climbs
Sign up

Already an account?

Cycling routes

Personally mapped out and verified by climbfinder!
Name Distance Total ascent Climbs
Tour of Arnhem
Tour of Arnhem
77km 630m 11

Statistics

Zijpenberg from Rozendaal
This climb
Veluwezoom
42 climbs
Veluwe
248 climbs
Netherlands
981 climbs
Europe
15214 climbs
Difficulty points
50
rank
1
rank
1
rank
38
62% easier than
Camerig
rank
9933
Average gradient
1.6%
rank
32
rank
199
84% less steep than
Boersberg via Fonteinallee
rank
900
89% less steep than
Oude Molenstraat
rank
15018
94% less steep than
Calçada das Carquejeiras
Length
4.2km
rank
6
53% shorter than
Tafelberg from Ellecom
rank
11
53% shorter than
Tafelberg from Ellecom
rank
17
53% shorter than
Tafelberg from Ellecom
rank
6083
Total ascent
111m
rank
2
10% less ascent than
Tafelberg from Ellecom
rank
2
10% less ascent than
Tafelberg from Ellecom
rank
8
43% less ascent than
Camerig
rank
8560
96% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
3 hairpin turns

Road surface condition

95% 5% 0%
Based on 19 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

26% 63% 11%
Based on 19 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 00:36:03
11 km/h 00:22:56
15 km/h 00:16:49
19 km/h 00:13:17

Popular

Posbank

Posbank

famous beautiful
Zijpenberg from Rozendaal

Zijpenberg from Rozendaal

famous beautiful
 

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com will be placed. When you proceed to a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (21)


Dutch

Daanvgenuchten
1 w 00:13:29 (18.7km/h)

Lang verhaal kort: gewoon goed! De percentages, de bochten, de omgeving, alles is lekker aan deze klim! Wat mij betreft een van de mooiste in Nederland!

YordiZ
2 Mo

Ik ervaarde dit ook als twee aparte beklimmingen. De top van de Emma piramide bereikte ik zonder al te veel moeite. Een leuke afdaling met haarspeldbochten en vervolgens begint de weg weer op te lopen richting de Zijpenberg. Het is dan nog niet zo steil maar ik ging wel echt kapot doordat ik daar wat te hard had gereden. Dus laat je niet verrassen.

Velo
4 Mo

Een adembenemend mooie route op en over de Veluwezoom. De rustieke klim doet bijna on-Nederlands aan met haarspeldbochten, spectaculair uitzicht, en een stijgende weg door de bossen. Zonder twijfel een van de mooiste beklimmingen in de wijde omgeving!

artesuave
6 Mo

Ver uit de mooiste klim in de regio estetisch gezien. Na de pyramide nergens echt moeilijk, maar je blijft altijd klimmen. Vind het zelf veel lijken of de Cote de Sarolay of de Richelle net over de grens bij Luik. Alleen dan veel makkelijker.

theduke
6 Mo

Een verrassend mooie klim door het bos. De haarspeldbochten maken het echt af. Voor mij de mooiste klim van de Veluwezoom

RobertS
9 Mo

Fausto heeft gelijk: dit is de mooiste klim buiten Limburg en kan qua uitzicht en omgeving hooguit wedijveren met de Zevendal bij Nijmegen. Die heeft echter geen haarspeldbochten en niet zo'n spectaculair stuk over de heide.

De Zijpenberg vanuit Rozendaal stelt als pure klim niet heel veel voor; echt steil wordt het niet, door de afdalingen kun je meer snelheid maken voor de stijgende delen en ontzettend lang zijn de stijgende delen ook niet. Bovendien kan het in het weekend druk zijn met recreatief verkeer. Maar de variatie en het fenomenale uitzicht zijn het meer dan waard om hier omhoog te gaan.

JY88
9 Mo 00:05:00 (50.5km/h)

In mijn beleving zijn dit twee klimmen: Eerst de Emmapyramide(achterkant) om af te dalen via de haarspeldbochten. Erna de echte Zijpenberg. Een licht hellende asfaltweg die het je nergens echt moeilijk maakt. Gewoon mooi stijgen tussen de bomen en bovenop een fraai uitzicht.

Fausto
9 Mo

Misschien wel de mooiste klim van de Veluwe! Of misschien wel van alles boven Zuid-Limburg! Deze klim door de prachtige bossen bestaat eigenlijk uit twee delen, door de afdaling over de haarspeldbochten(!) van de Emma Piramide. Tijdens de klim fiets je in de bossen, maar na de top van de Zijpenberg word je beloond met de mooie uitzichten op de Posbank. Zeker een aanrader, deze klim!

Lemonfish
11 Mo

Een mooi klimmetje om toch een klein beetje een berg-gevoel te krijgen met die haarspeldbochten.

Zijpenberg from Rozendaal
tulp
1 y

Landschappelijk misschien wel de mooiste klim van de Veluwezoom, omdat deze het meest oogt als een echte klim. Dat komt door de verschillende scherpe bochten en de steile wanden aan weerszijde van de omhoog kronkelende weg. Toch vind ik het niet de leukste klim om te rijden. Er is, zeker op mooie zondagen, veel recreatief verkeer, met meer oog voor de omgeving dan voor de medeweggebruikers. Daarbij zijn de snelheidsverschillen tussen stijgende motorrijders en fietsers erg groot, terwijl ook dalende fietsers in de scherpe bochten met snelheden rond de vijftig kilometer per uur nog weleens op de verkeerde weghelft belanden. Kortom, wel vaak in mijn route, maar niet mijn favoriet.

Roan
1 y

Komende uit het vlakke noorden van NL was dit mn eerste kennismaking met de Veluwezoom en gelijk een flinke. Heerlijk klimmetje door het bos, daarna op adem komen in de afdaling (prachtig, met haarspeldbochten!)
Dan het 2e gedeelte van de klim, die mij uiteindelijk best nog wel pijn deed, met name het laatste stuk, is dat echt maar 4% ?
Mooie "lange" klim, vind deze leuker dan de Zijpenberg zuid

Miguelito
1 y

Echt een mooie klim. De haarspelden maken het af.

Eddy
1 y

Mijn favoriete klim op de Veluwezoom. Lekker lang, door een prachtig mooi gebied, iconische haarspeldbochtjes, afwisselend klimmen en dalen. Ik weet dat niet iedereen dit kan, maar kom hier of heel vroeg op zondagmorgen of 's ochtends op een dinsdag of woensdag. Dan is het vrij rustig en heb je weinig last van auto's en motoren. Ik vind dat het tweede deel in de grafiek wel een tikje 'underrated' is, want mijn fietscomputer geeft ook hier af en toe wel 7% aan, met name in de bocht. Als je boven omkeert en terugrijdt, heb je minder klimstukken natuurlijk, maar ga je de twee haarspelden juist omhoog en hij blijft mooi natuurlijk.

Roy
1 y

Mooie klim, niet heel steil, maar wel echt klimmen. Wel druk met dagjesmensen, tenzij je vroeg of laat bent. Veel wielrenners, maar ook veel motorrijders. Twee mooie haarspeldbochten, verder lekker lopend door het bos. Het is mooi om bovenaan rechtsaf weer (over het fietspad) naar beneden te gaan, links bij de rotonde en dan weer naar boven bij de Posbank.

Random
John
3 y

Wat een heerlijke klim is dit. Niet de percentages doen je pijn, maar de lengte van de klim. Waar je in Zuid- Limburg kort en venijnig klimt moet je het hier (en de hele omgeving) van de lange adem hebben. Na de 1e klim denk je 'is dit het', maar tijdens de rest van de klim zie je bocht na bocht dat er maar geen eind aan komt en dat ga je voelen.Maar een prachtige mooi gebied om te bedwingen op de racefiets.

Random
david
3 y

Ik kan de emmapiramide ook aanraden vanuit de andere kant. Heerlijkn kort maar toch vrij stijl klimmetje om even op volle kracht te doen.

Random
Karlo
5 y

In de afdaling denk je al dat dit een mooie klim gaat worden. De start is heel makkelijk te vinden, volg bij de posbank de borden richting rozendaal. De eerste paar honderd meter zijn best wel steil. In de laatste bochten is het perfecte moment om eindsprint te doen. Daarna tot de posbank door vlammen dan ben je wel echt kapot. Als je in de veluwezoom bent dan moet je deze klim doen.

Random
Mark
6 y

Die afdaling halverwege met de bochten is echt super. Op de klim kom je vaak ook concurrentie tegen: veel mensen fietsen deze klim op. En helemaal boven meteen doorstuiven naar de Posbank.

Random
JJTB Somhorst
6 y

mooi stukje. Ook met de rolstoel goed te doen als je er de kracht voor hebt natuurlijk. Ik zou iedereen aanraden om deze ook de andere kant op te gaan. Ik denk dat ie dan net een tikkeltje zwaarder is.

Random
Miquel
6 y

Mooie klim! Goed te doen, omdat hij buiten het eerste steile stuk nergens meer echt steil wordt. Maar hij is wel lang, dus je kunt beter rustig beginnen. Niet alleen de haarspeldbochten in de afdeling zijn mooi maar ook de drie scherpe bochten aan het einde van de klim. Ik kan trouwens ook aanraden om de klim andersom te rijden, omdat het dan een mooie lange afdaling is en wanneer je dan die 500 meter met die haarspeldbochten omhoog rijdt, ontdek je dat dat nog behoorlijk steil is.

Random
Ageeth & Richard
8 y

Als startende tourrijders ontwaarde de klim zich voor ons bij het verlaten van Rozendaal.
Het eerste deel van de klim is kort en even doortrekken wanneer het vervolgens goed te doen is, maar wel doorbijten qua afstand. Wij wisten niet dat dit de "andere route" de posbank op was en hadden ons voorbereid op 1kilometer klimmen, dat werden er dus meer.
Het aantal van 70 klimpunten doet daarbij het ergste vermoeden maar als voorbereiding op Limburg zijn we nog niet in paniek voor hetgeen ons daar te wachten staat.
Mooie beginnersheuvel de Zijpenberg!

Add my review/story

If you want to share something you need to create an account. It only takes 1 minute and it's completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favorite climbs
Sign up

Already an account?