Höhenprofil Zijpenberg von Rozendaal
Höhenprofil Zijpenberg von Rozendaal
Höhenprofil Zijpenberg von Rozendaal
50
Bergpunkte
1.6%
Durchschnittliche Steigung
8.4%
Die steilsten 100 Meter
4.2km
Länge
111m
höhenmeter

Diesen Anstieg teilen

144

Melde dich an, um dein Feedback zu diesem Höhenprofil zu teilen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Feedback zu diesem Höhenprofil?

Dein Feedback benötigt noch ein paar Zeilen Text.

Zijpenberg von Rozendaal ist ein Anstieg in der Region Veluwezoom. Die Strecke ist 4.2 Kilometer lang und überbrückt 111 Höhenmeter mit einem durchschnittlichen Gefälle von 1.6%. Der Anstieg erzielt so 50 Bergpunkte. Der höchste Punkt liegt auf 110 Metern. Mitglieder der Climbfinder-Community haben 22 Bewertungen zu diesem Anstieg geteilt und 12 Fotos hochgeladen.

Straßennamen: Beekhuizenseweg & Bovenallee

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Klicken Sie auf den Aufstieg, um den Streckenverlauf zu sehen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Fotos (12)

Zijpenberg von Rozendaal
Zijpenberg von Rozendaal
Zijpenberg von Rozendaal
Zijpenberg von Rozendaal
Zijpenberg von Rozendaal

Wenn du Fotos hochladen möchtest, erstelle bitte erst einen Account. Es dauert nur 1 Minute und ist kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?

Rennrad-Strecken

Sorgfältig zusammengestellt und von Climbfinder überprüft!
Name Strecke Höhenmeter Anstiege
Runde von Arnhem
Runde von Arnhem
77km 630m 11

Statistiken

Zijpenberg von Rozendaal
Dieser Anstieg
Veluwezoom
42 Anstiege
Veluwe
248 Anstiege
Niederlande
981 Anstiege
Europa
15357 Anstiege
Bergpunkte
50
Platz
1
Platz
1
Platz
38
62% einfacher als
Camerig
Platz
10001
Durchschnittlicher Anstieg
1.6%
Platz
32
Platz
199
84% weniger steil als
Boersberg über Fonteinallee
Platz
900
89% weniger steil als
Oude Molenstraat
Platz
15161
94% weniger steil als
Calçada das Carquejeiras
Länge
4.2km
Platz
6
53% kürzer als
Tafelberg von Ellecom
Platz
11
53% kürzer als
Tafelberg von Ellecom
Platz
17
53% kürzer als
Tafelberg von Ellecom
Platz
6124
Höhenmeter
111m
Platz
2
10% weniger Anstieg als
Tafelberg von Ellecom
Platz
2
10% weniger Anstieg als
Tafelberg von Ellecom
Platz
8
43% weniger Anstieg als
Camerig
Platz
8613
96% weniger Anstieg als
Pico Veleta

Label

Berühmter Anstieg
Schöne Landschaft
Versteckte Perle
3 Serpentinen

Zustand des Straßenbelages

95% 5% 0%
Basierend auf 19 Stimmen
Teile deine Erfahrung mit der Community. Wie bewertest du den Zustand der Straße?

Verkehr

26% 63% 11%
Basierend auf 19 Stimmen
Deine Erfahrung zählt! War die Strecke stark befahren?

Zeiten

7 km/Std. 00:36:03
11 km/Std. 00:22:56
15 km/Std. 00:16:49
19 km/Std. 00:13:17

Beliebt

Posbank

Posbank

berühmt schön
Zijpenberg von Rozendaal

Zijpenberg von Rozendaal

berühmt schön
 

Unterkünfte

Bei Verwendung der oben aufgeführten Karte wird ein Cookie von booking.com platziert. Wenn du eine Buchung vornimmst, erhalten wir eine Provision.

Bewertungen (21)


Niederländisch

Daanvgenuchten
1 Wo 00:13:29 (18.7km/Std.)

Lang verhaal kort: gewoon goed! De percentages, de bochten, de omgeving, alles is lekker aan deze klim! Wat mij betreft een van de mooiste in Nederland!

YordiZ
2 M

Ik ervaarde dit ook als twee aparte beklimmingen. De top van de Emma piramide bereikte ik zonder al te veel moeite. Een leuke afdaling met haarspeldbochten en vervolgens begint de weg weer op te lopen richting de Zijpenberg. Het is dan nog niet zo steil maar ik ging wel echt kapot doordat ik daar wat te hard had gereden. Dus laat je niet verrassen.

Velo
4 M

Een adembenemend mooie route op en over de Veluwezoom. De rustieke klim doet bijna on-Nederlands aan met haarspeldbochten, spectaculair uitzicht, en een stijgende weg door de bossen. Zonder twijfel een van de mooiste beklimmingen in de wijde omgeving!

artesuave
6 M

Ver uit de mooiste klim in de regio estetisch gezien. Na de pyramide nergens echt moeilijk, maar je blijft altijd klimmen. Vind het zelf veel lijken of de Cote de Sarolay of de Richelle net over de grens bij Luik. Alleen dan veel makkelijker.

theduke
6 M

Een verrassend mooie klim door het bos. De haarspeldbochten maken het echt af. Voor mij de mooiste klim van de Veluwezoom

RobertS
9 M

Fausto heeft gelijk: dit is de mooiste klim buiten Limburg en kan qua uitzicht en omgeving hooguit wedijveren met de Zevendal bij Nijmegen. Die heeft echter geen haarspeldbochten en niet zo'n spectaculair stuk over de heide.

De Zijpenberg vanuit Rozendaal stelt als pure klim niet heel veel voor; echt steil wordt het niet, door de afdalingen kun je meer snelheid maken voor de stijgende delen en ontzettend lang zijn de stijgende delen ook niet. Bovendien kan het in het weekend druk zijn met recreatief verkeer. Maar de variatie en het fenomenale uitzicht zijn het meer dan waard om hier omhoog te gaan.

JY88
9 M 00:05:00 (50.5km/Std.)

In mijn beleving zijn dit twee klimmen: Eerst de Emmapyramide(achterkant) om af te dalen via de haarspeldbochten. Erna de echte Zijpenberg. Een licht hellende asfaltweg die het je nergens echt moeilijk maakt. Gewoon mooi stijgen tussen de bomen en bovenop een fraai uitzicht.

Fausto
10 M

Misschien wel de mooiste klim van de Veluwe! Of misschien wel van alles boven Zuid-Limburg! Deze klim door de prachtige bossen bestaat eigenlijk uit twee delen, door de afdaling over de haarspeldbochten(!) van de Emma Piramide. Tijdens de klim fiets je in de bossen, maar na de top van de Zijpenberg word je beloond met de mooie uitzichten op de Posbank. Zeker een aanrader, deze klim!

Lemonfish
11 M

Een mooi klimmetje om toch een klein beetje een berg-gevoel te krijgen met die haarspeldbochten.

Zijpenberg von Rozendaal
tulp
1 J

Landschappelijk misschien wel de mooiste klim van de Veluwezoom, omdat deze het meest oogt als een echte klim. Dat komt door de verschillende scherpe bochten en de steile wanden aan weerszijde van de omhoog kronkelende weg. Toch vind ik het niet de leukste klim om te rijden. Er is, zeker op mooie zondagen, veel recreatief verkeer, met meer oog voor de omgeving dan voor de medeweggebruikers. Daarbij zijn de snelheidsverschillen tussen stijgende motorrijders en fietsers erg groot, terwijl ook dalende fietsers in de scherpe bochten met snelheden rond de vijftig kilometer per uur nog weleens op de verkeerde weghelft belanden. Kortom, wel vaak in mijn route, maar niet mijn favoriet.

Roan
1 J

Komende uit het vlakke noorden van NL was dit mn eerste kennismaking met de Veluwezoom en gelijk een flinke. Heerlijk klimmetje door het bos, daarna op adem komen in de afdaling (prachtig, met haarspeldbochten!)
Dan het 2e gedeelte van de klim, die mij uiteindelijk best nog wel pijn deed, met name het laatste stuk, is dat echt maar 4% ?
Mooie "lange" klim, vind deze leuker dan de Zijpenberg zuid

Miguelito
1 J

Echt een mooie klim. De haarspelden maken het af.

Eddy
1 J

Mijn favoriete klim op de Veluwezoom. Lekker lang, door een prachtig mooi gebied, iconische haarspeldbochtjes, afwisselend klimmen en dalen. Ik weet dat niet iedereen dit kan, maar kom hier of heel vroeg op zondagmorgen of 's ochtends op een dinsdag of woensdag. Dan is het vrij rustig en heb je weinig last van auto's en motoren. Ik vind dat het tweede deel in de grafiek wel een tikje 'underrated' is, want mijn fietscomputer geeft ook hier af en toe wel 7% aan, met name in de bocht. Als je boven omkeert en terugrijdt, heb je minder klimstukken natuurlijk, maar ga je de twee haarspelden juist omhoog en hij blijft mooi natuurlijk.

Roy
1 J

Mooie klim, niet heel steil, maar wel echt klimmen. Wel druk met dagjesmensen, tenzij je vroeg of laat bent. Veel wielrenners, maar ook veel motorrijders. Twee mooie haarspeldbochten, verder lekker lopend door het bos. Het is mooi om bovenaan rechtsaf weer (over het fietspad) naar beneden te gaan, links bij de rotonde en dan weer naar boven bij de Posbank.

Random
John
3 J

Wat een heerlijke klim is dit. Niet de percentages doen je pijn, maar de lengte van de klim. Waar je in Zuid- Limburg kort en venijnig klimt moet je het hier (en de hele omgeving) van de lange adem hebben. Na de 1e klim denk je 'is dit het', maar tijdens de rest van de klim zie je bocht na bocht dat er maar geen eind aan komt en dat ga je voelen.Maar een prachtige mooi gebied om te bedwingen op de racefiets.

Random
david
3 J

Ik kan de emmapiramide ook aanraden vanuit de andere kant. Heerlijkn kort maar toch vrij stijl klimmetje om even op volle kracht te doen.

Random
Karlo
5 J

In de afdaling denk je al dat dit een mooie klim gaat worden. De start is heel makkelijk te vinden, volg bij de posbank de borden richting rozendaal. De eerste paar honderd meter zijn best wel steil. In de laatste bochten is het perfecte moment om eindsprint te doen. Daarna tot de posbank door vlammen dan ben je wel echt kapot. Als je in de veluwezoom bent dan moet je deze klim doen.

Random
Mark
6 J

Die afdaling halverwege met de bochten is echt super. Op de klim kom je vaak ook concurrentie tegen: veel mensen fietsen deze klim op. En helemaal boven meteen doorstuiven naar de Posbank.

Random
JJTB Somhorst
6 J

mooi stukje. Ook met de rolstoel goed te doen als je er de kracht voor hebt natuurlijk. Ik zou iedereen aanraden om deze ook de andere kant op te gaan. Ik denk dat ie dan net een tikkeltje zwaarder is.

Random
Miquel
6 J

Mooie klim! Goed te doen, omdat hij buiten het eerste steile stuk nergens meer echt steil wordt. Maar hij is wel lang, dus je kunt beter rustig beginnen. Niet alleen de haarspeldbochten in de afdeling zijn mooi maar ook de drie scherpe bochten aan het einde van de klim. Ik kan trouwens ook aanraden om de klim andersom te rijden, omdat het dan een mooie lange afdaling is en wanneer je dan die 500 meter met die haarspeldbochten omhoog rijdt, ontdek je dat dat nog behoorlijk steil is.

Random
Ageeth & Richard
8 J

Als startende tourrijders ontwaarde de klim zich voor ons bij het verlaten van Rozendaal.
Het eerste deel van de klim is kort en even doortrekken wanneer het vervolgens goed te doen is, maar wel doorbijten qua afstand. Wij wisten niet dat dit de "andere route" de posbank op was en hadden ons voorbereid op 1kilometer klimmen, dat werden er dus meer.
Het aantal van 70 klimpunten doet daarbij het ergste vermoeden maar als voorbereiding op Limburg zijn we nog niet in paniek voor hetgeen ons daar te wachten staat.
Mooie beginnersheuvel de Zijpenberg!

Meine Erfahrung hinzufügen

Wenn du reagieren möchtest, bitten wir dich erst einen Account zu erstellen. Es dauert nur 1 Minute und ist völlig kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?