Höhenprofil Orsbach von Lemiers
Höhenprofil Orsbach von Lemiers
Höhenprofil Orsbach von Lemiers
57
Bergpunkte
6.6%
Durchschnittliche Steigung
12.6%
Die steilsten 100 Meter
1km
Länge
69m
höhenmeter

Diesen Anstieg teilen

471

Melde dich an, um dein Feedback zu diesem Höhenprofil zu teilen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Feedback zu diesem Höhenprofil?

Dein Feedback benötigt noch ein paar Zeilen Text.

Orsbach von Lemiers ist ein Anstieg in der Region Eifel. Die Strecke ist 1 Kilometer lang und überbrückt 69 Höhenmeter mit einem durchschnittlichen Gefälle von 6.6%. Der Anstieg erzielt so 57 Bergpunkte. Der höchste Punkt liegt auf 216 Metern. Mitglieder der Climbfinder-Community haben 15 Bewertungen zu diesem Anstieg geteilt und 10 Fotos hochgeladen.

Straßennamen: Lemierser Berg & Düserhofstrasse

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Klicken Sie auf den Aufstieg, um den Streckenverlauf zu sehen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Fotos (10)

Orsbach von Lemiers
Orsbach von Lemiers
Orsbach von Lemiers
Orsbach von Lemiers
Orsbach von Lemiers

Wenn du Fotos hochladen möchtest, erstelle bitte erst einen Account. Es dauert nur 1 Minute und ist kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?

Statistiken

Orsbach von Lemiers
Dieser Anstieg
Eifel
441 Anstiege
Deutschland
1160 Anstiege
Europa
16128 Anstiege
Bergpunkte
57
Platz
158
83% einfacher als
Hohe Acht von Kesseling
Platz
487
97% einfacher als
Das Nebelhorn von Oberstdorf
Platz
9965
Durchschnittlicher Anstieg
6.6%
Platz
83
55% weniger steil als
Jordansberg von Stolberg
Platz
234
64% weniger steil als
Lärchenweg Mettingen
Platz
4105
76% weniger steil als
Calçada das Carquejeiras
Länge
1km
Platz
231
Platz
749
Platz
12463
Höhenmeter
69m
Platz
181
87% weniger Anstieg als
Hohe Acht von Kesseling
Platz
566
94% weniger Anstieg als
Das Nebelhorn von Oberstdorf
Platz
10783
97% weniger Anstieg als
Pico Veleta

Label

Berühmter Anstieg
Schöne Landschaft
Versteckte Perle
0 Serpentinen

Zustand des Straßenbelages

75% 25% 0%
Basierend auf 4 Stimmen
Teile deine Erfahrung mit der Community. Wie bewertest du den Zustand der Straße?

Verkehr

75% 25% 0%
Basierend auf 4 Stimmen
Deine Erfahrung zählt! War die Strecke stark befahren?

Zeiten

7 km/Std. 00:08:57
11 km/Std. 00:05:42
15 km/Std. 00:04:11
19 km/Std. 00:03:18

Beliebt

Unterkünfte

Bei Verwendung der oben aufgeführten Karte wird ein Cookie von booking.com platziert. Wenn du eine Buchung vornimmst, erhalten wir eine Provision.

Bewertungen (15)


Niederländisch

Opdeberg
3 M

Om er te komen vanuit Nederland kan je het beste over het bruggetje vanuit Oud-Lemiers komen. Anders helemaal vanuit Vaals. Het is echt een steil ding. Onbekende uitzichten op Nederland vanuit deze Duitse inham.

Himmelsbla
4 M

Jammer dat deze klim zo kort is. Ik heb genoten van het asfalt, het uitzicht en de steilte, het had best langer mogen duren.

Coen
5 M

Pittige klim, handig om door te steken. Klim is verder niet heel bijzonder ten opzichte van al het andere moois in Limburg. Wel mooie omgeving.

Fedor
6 M

Behoorlijk pittige klim met zeer fraai uitzicht net over de grens met Duitsland. Prima asfalt. Klim duurt nét wat langer dan verwacht en dat voel je. Het bord "bebouwde kom" biedt nog geen verlichting. Dat komt pas na de bocht naar rechts.

Orsbach von Lemiers
Orsbach von Lemiers
Orsbach von Lemiers
Orsbach von Lemiers
Orsbach von Lemiers
Grafstinker
7 M 00:04:18 (14.6km/Std.)

Heerlijke klim met prachtig uitzicht. Hoewel net over de grens doet alles meteen Duits aan, maakt het extra leuk.

Conrad
7 M

Na de afdaling via de Senserbachweg denk je lekker door het dal te cruisen richting Nederland.... opeens gaat de weg weer omhoog en voor je het weet ligt de ketting helemaal links en gaan de bovenbenen weer roepen om rust. Eenmaal boven is het uitzicht de beloning en vergeet je snel dat je deze niet zag aankomen.

daanmeels
9 M

De Lemierse berg is best pittig. Als je bijna in Orsbach bent heb je een mooi uitzicht over het heuvelland als je naar achter kijkt. In Oud-Lemiers kan je over een smal en kort paadje (is eigenlijk niet bedoeld voor fietsers) de oversteek maken naar Duitsland en dan kom je precies aan de voet van deze klim uit.

Orsbach von Lemiers
tommie
10 M 00:03:08 (20km/Std.)

Een hidden gem net over de grens in Duitsland. De weg ernaartoe is lekker vals plat omlaag door de natuur als goede opwarmer en dan kan het echte werk beginnen! Prachtige klim met links mooie vergezichten. Stop ook even op de top en draai je effe om, helemaal de moeite waard om het Zuid-Limburgse landschap zo te bekijken!

JY88
10 M

Een van mijn droomklimmen als kind. Vaak op vakantie op Landal Reevallis(Vijlen) gelonkt naar deze goed zichtbare weg in Duitsland en op latere leeftijd de droom meermaals laten uitkomen. Prima asfaltweg, in het begin even serieus aanzetten en erna lekker peddelen naar het kerkje van Orsbach. Vanaf daar een mooi terugzicht op Vijlen en omstreken. Leuk!

Madfox
1 J

Pittige klim naar Orsbach, kort maar krachtig. Kijk wel eens om om te genieten vban het uitzicht. Boven wacht de zelfgemaakte Kuchen in Cafe Bellevue.

Random
John
3 J

Een lekker pittig klimmetje over redelijk goed asfalt. Maar er liggen meer klimmetjes in dat gebied. Kuhlweg, schneeberg, schlangenberg, vetschauer en rohrberg. Mooi uitzicht overal en je krijgt van 4-15% voor je kiezen en nagenoeg alles autovrij, maar een wegdek zo verschrikkelijk slecht en zelfs gevaarlijk in een afdaling. Jammer want het is een prachtig gebied.

Random
Niels
6 J

Een lekker pittig klimmetje. Zie je dat steile stuk van 13% niet zitten? Dan kun je altijd nog om de Schneeberg heen fietsen en langs de golfbaan in een slingerweg omhoog (1 kilometer a 6%) fietsen met een mooi uitzicht over het gigantisch ziekenhuis van Aachen of bij Seffent de nog iets steilere Rohrberg nemen.
Let wel: Zodra u de fietsroute-borden in Orsbach zelf terug richting Simpelveld/Bocholtz volgt, staat u zo'n kleine 500 meter a 1 kilometer aan wegdek te wachten dat zelfs voor Belgische standaarden waardeloos te noemen is.

Random
Adelaar van de Vogezen
6 J

Deze klim kun je mooi meepakken als je de Vaalserberg afkomt en een doorsteek wilt maken richting Simpelveld en Eys. Een mooie aanloop naar deze klim vanaf de Vaalserberg is als je Vaals komt inrijden meteen door het centrum van Vaals af te dalen, via de Viergrenzenweg tot op de Rijksweg. Ga hier rechts richting Duitsland en meteen op de grens naar links over de Grensstraat. Deze weg loopt precies op de grens van Nederland en Duitsland. Even tussen de paaltjes door, en dan linksaf de Senserbachweg op. Je wordt nu verwend met een heerlijk stuk glad asfalt van een kilometertje of drie dat een beetje bergaf gaat. Vervolgens krijg je een flauw bocht naar links en 100 meter verderop naar rechts waar ook meteen de klim begint. Het uitzicht is geweldig.
Om richting Simpelveld/Eys te gaan, op de T-splitsing naar links. Daarna bij de volgende splitsing rechts aanhouden om vervolgens weer links aan te houden.

Random
Ties
6 J

Vandaag voor de eerste keer beklommen, maar een hele mooie klim!
Vergeet na het steilste gedeelte niet over je schouder te kijken want het uitzicht is geweldig.

Random
Patrick
6 J

Mooi dat dit klimmetje erbij staat. Erg mooi uitzicht, goede verbinding tussen regio Simpelveld en Vaals (beide richtingen!) en een goede rustplaats bovenaan aan het rand van het dorp voor lekkere wafels o.i.d : http://www.cafebellevue-aachen.de/cafe.html

Meine Erfahrung hinzufügen

Wenn du reagieren möchtest, bitten wir dich erst einen Account zu erstellen. Es dauert nur 1 Minute und ist völlig kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?