Les Waides

Höhenprofil Les Waides
Höhenprofil Les Waides
Höhenprofil Les Waides
103
Bergpunkte
4.6%
Durchschnittliche Steigung
13.2%
Die steilsten 100 Meter
2.6km
Länge
141m
höhenmeter

Diesen Anstieg teilen

639

Melde dich an, um dein Feedback zu diesem Höhenprofil zu teilen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Feedback zu diesem Höhenprofil?

Dein Feedback benötigt noch ein paar Zeilen Text.

Les Waides ist ein Anstieg in der Region Herver Land. Die Strecke ist 2.6 Kilometer lang und überbrückt 141 Höhenmeter mit einem durchschnittlichen Gefälle von 4.6%. Der Anstieg erzielt so 103 Bergpunkte. Der höchste Punkt liegt auf 241 Metern. Mitglieder der Climbfinder-Community haben 21 Bewertungen zu diesem Anstieg geteilt und 27 Fotos hochgeladen.

Straßennamen: Fechereux, Les Waides & Larbois

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Klicken Sie auf den Aufstieg, um den Streckenverlauf zu sehen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Fotos (27)

Les Waides
Les Waides
Les Waides
Les Waides
Les Waides

Wenn du Fotos hochladen möchtest, erstelle bitte erst einen Account. Es dauert nur 1 Minute und ist kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?

Rennrad-Strecken

Sorgfältig zusammengestellt und von Climbfinder überprüft!
Name Strecke Höhenmeter Anstiege
Die Hölle von Herve
Die Hölle von Herve
130.4km 1981m 17

Statistiken

Les Waides
Dieser Anstieg
Herver Land
225 Anstiege
Belgien
3610 Anstiege
Europa
14474 Anstiege
Bergpunkte
103
4
Platz
24
45% einfacher als
Haute Folie
Platz
400
70% einfacher als
Col de Haussire
Platz
7239
Durchschnittlicher Anstieg
4.6%
Platz
132
73% weniger steil als
Edelstrasse von Eupen
Platz
1698
73% weniger steil als
Edelstrasse von Eupen
Platz
8273
83% weniger steil als
Calçada das Carquejeiras
Länge
2.6km
Platz
39
55% kürzer als
Mospert von Raeren
Platz
501
Platz
7627
Höhenmeter
141m
Platz
22
27% weniger Anstieg als
Roetgener Strasse von Raeren
Platz
387
Platz
7392
95% weniger Anstieg als
Pico Veleta

Label

Berühmter Anstieg
Schöne Landschaft
Versteckte Perle
0 Serpentinen

Zustand des Straßenbelages

79% 21% 0%
Basierend auf 14 Stimmen
Teile deine Erfahrung mit der Community. Wie bewertest du den Zustand der Straße?

Verkehr

100% 0% 0%
Basierend auf 15 Stimmen
Deine Erfahrung zählt! War die Strecke stark befahren?

Zeiten

7 km/Std. 00:22:23
11 km/Std. 00:14:15
15 km/Std. 00:10:27
19 km/Std. 00:08:15

Beliebt

Rue Tesny

Rue Tesny

berühmt schön
Haute Folie

Haute Folie

schön verborgen
Drolenval

Drolenval

verborgen
Côte des Trois Frontières

Côte des Trois Frontières

schön verborgen
 

Unterkünfte

Bei Verwendung der oben aufgeführten Karte wird ein Cookie von booking.com platziert. Wenn du eine Buchung vornimmst, erhalten wir eine Provision.

Bewertungen (21)


Niederländisch

Fedor
1 Wo

Een heerlijke klim met prachtige uitzichten en in een mooie landelijke omgeving. Het eerste stuk tot de afdaling is steil genoeg om je benen te vermoeien zodat het volgende klimgedeelte lekker gaat worden. De klim wordt dan steeds steiler, vooral als je het kleine weggetje in gegaan bent. De bekende boom bovenaan heb je dan al snel in beeld maar dan komt ook het zwaarste gedeelte. Na de boom is het al snel uitfietsen.

Het asfalt is in goede staat, verder geen verkeer tegengekomen.

Les Waides
Les Waides
Les Waides
Les Waides
Les Waides
HansvanWaas
1 M

Pittig ding! Leuk om te doen als je vanuit Zuid-Limburg komt! De klimmetjes in dit gebied zijn vaak net wat langer dan in Nederland. Les Waides is onregelmatig en heeft een behoorlijk steil gedeelte vlak voor de top. De kwaliteit van het asfalt varieert.

Houblon
2 M

Zware, maar hele mooie klim. Als je vanaf val dieu fietst hebt je eerst een heerlijk stuk gladde weg waar je kunt tijdrijden voordat je flauw rechtsaf slaat. Door de korte afdeling moeilijk om in een ritme te komen, maar het laatste steile stuk trekt zich heel lang. Schitterend uitzicht over de omgeving.

Les Waides
Les Waides
Les Waides
Les Waides
Les Waides
Opdeberg
2 M

Dit is een killer! Het begin is nog te doen. Er volgt zelfs een korte afdaling. Maar dan tussen twee boerderijen door en dan begint het steile deel. Deze regio kenmerkt zich door de prachtige uitzichten en de klim doet daar niet voor onder. Het lieflijke landschap van de Berwinnestreek opent zich als je steeds hoger komt. Probleem is dat je daar helemaal geen oog voor hebt als je omhoog klimt… eigenlijk moet je boven weer omdraaien om dit te ervaren.

Devin
3 M 00:07:57 (19.7km/Std.)

Nu voor de tweede keer op gefietst, het blijft een geweldige beklimming. Ondanks dat je vaak al grote gedeelten van de klim voor je ziet liggen, helpt het toch dat je de tweede keer weet wat er nog komen gaat. Deze ga ik nog vaak in mijn routes meepakken.

Les Waides
Les Waides
Dannes
3 M

Ongelofelijk mooie klim, mooie omgeving, echt genieten. Het asfalt is goed, de klim behoorlijk stevig. Tegemoet komend verkeer kan het je een beetje lastig maken op de smalle stukken boven.

HarmenKetelaars
4 M 00:11:00 (14.3km/Std.)

Leuke klim, net vernieuwd asfalt. Bovenaan op de N608 is het heel matig, dat ga ik de volgende keer proberen te vermijden.

Les Waides
Les Waides
KarelJan
4 M

Een van de pareltjes, zeker als je vanuit het drukke Nederland de Voerstreek in gaat, Je ziet bij het begin van de klim de helling liggen wat het toch wel extra leuk maakt. Je maakt toch serieuze hoogte meters (140) Het laatst stuk van de klim heeft een stuk van ca. 13% , als je de klim niet kent en dus niet weet, kan dit zwaar op de maag vallen.

Gorgorbey
5 M

Geen overdreven zware klim.
Dit noemen we een loperke met een groot deel mooie asfalt (lijkt recent hernieuwd).

Houblon
7 M

Zware, maar hele mooie klim. Als je vanaf val dieu fietst hebt je eerst een heerlijk stuk gladde weg waar je kunt tijdrijden voordat je flauw rechtsaf slaat. Door de korte afdeling moeilijk om in een ritme te komen, maar het laatste steile stuk trekt zich heel lang. Schitterend uitzicht over de omgeving.

Conrad
8 M

Les Waides biedt de Nederlandse fietser diverse opties. Vanuit Mortroux kun je heerlijk rijden richting Val dieu, op de kruising met Bois de Mauhin ( ook mooi om op te fietsen) draai je naar links om te gaan klimmen.
Na een paar 100 meter de afslag naar Les Waides, je gaat ietwat af en dan draai je door naar boven.
Mijn kennismaking was in 2013 en het was de laatste klim voor Maastricht, ik zat er al aardig doorheen en ontwaarde lopende fietsers in de verte! Iets later begreep ik waarom; het steilste stuk kwam eraan en voor de meesten was die 12-15% teveel van het goede.
Als je niet links af gaat maar rechtdoor kun je klimmen door Neufchateaux en dan kom je op het hoogste punt van de heuvel alwaar een tank uitkijkt over het dal.
Eigenlijk kun je dus mooi een rondje rijden en beiden combineren. Daar krijg je sterke benen van.
Mooi stukje waar klimmen en uitzicht bij elkaar komen.

Les Waides
PelotonDesArdennes
9 M

Heel mooie en leuke klim. Als je van Mortroux komt kan je evengoed daar richting Neufchateau gaan en naar rechts richting het tweede (mooiste) deel van de klim.
Eens bovengekomen kom je wel op de verschrikkelijke N608: superslechte asfalt en erg veel verkeer. Ofwel oversteken en de superafdaling richting 's Gravenvoeren doen, schuin links terug naar Neufchateau, of even rechts rijden: dalen naar Saint Jean Sart, of de Magis afdalen naar Sint PietersVoeren (één van de leukste afdalingen uit de streek!)

daanmeels
10 M

Mooie klim, een echte kuitenbijter. Eenmaal boven heb je prachtig uitzicht.

Les Waides
Les Waides
Les Waides
IndyPaulJames
10 M

Woon hier op enkele kilometers vandaan en is dan ook 1 van mijn lievelingsbeklimmingen. Na een korte inleiding volgt een afdaling waarna de steile stukken pas echt beginnen. Als je op de uitloper nog de energie hebt om een blik te werpen over je linkerschouder moet je dat zeker doen! Magnifiek zicht

Himmelsbla
10 M

Het maakt een wereld van verschil of je Les Waides in het begin of aan het einde van je rit hebt. Ik had 'm aan het einde, en dan voelt hij vier keer zo zwaar aan. Zorg dat je in het stukje afdaling voordat de klim begint vaart maakt, dan zijn de eerste honderd meter gratis. Het stuk afdaling zoals aangegeven in de grafiek voelt beslist niet als lekker afdalen. Het percentage lijkt me ook niet zo hoog als de grafiek doet vermoeden (?). Daarna volgt er nog anderhalve kilometer pittig klimmen. In Nederland zou dat laatste stuk vermoedelijk de populairste klim van het land zijn, hier kom je vrijwel niemand tegen dus kun je je eigen gehijg heel goed horen. Gewoon een lastige rakker, kort samengevat.

Coen
1 J

Echt een vette klim niet ver van de Nederlandse grens, maar wel echt van een ander kaliber dan de meeste beklimmingen in Zuid-Limburg. Eerste stuk loopt lekker, leuke afdaling en dan klim je weer over een rustige weg weer naar boven. Pas op dat je niet verkeerd rijdt in het dorp, pak de smalle weg naar links. Het venijn zit hier in de staart, doet altijd pijn.

Glen_Solana
1 J

Hele mooie klim, rustige weg (geen auto tegengekomen), en voor mij de zwaarste in de Voerstreek en omgeving.
Wegdek viel goed mee, behalve bovenaan op de N608.

Random
Niels
5 J

Dit soort klimmen maken de keuze om een stukje België aan je rondje door Zuid-Limburg te plakken zeer lonend. In aanloop naar de klim mag je genieten van het Goddelijke Dal en een perfect stuk glooiend asfalt. Vervolgens baan je je een weg omhoog via een rustig en rustiek weggetje. Het enige nadeel is inderdaad de lappendeken in de tussenliggende afdaling, waardoor je niet echt een rustmoment kunt krijgen. Zodra je in het dorp zelf denkt het achter de rug te hebben gehad, zie je om de bocht juist het ergste nog opdoemen. Gelukkig staat bovenop een eenzame es die je deze kuitenbijter als richtpunt overheen helpt. Daarna even genieten van het mooie uitzicht over de omgeving om vervolgens La Heydt af te zoeven. Een echte aanrader, al kan ik me voorstellen dat als deze tegen het einde van je route ingepland staat, je mogelijk zwaar hijgend en puffend boven komt.

Random
Pepijn
6 J

De beschrijving van Ties klopt helemaal, helaas ook nog steeds wat betreft het hele slechte asfalt in de afdaling, daar is het echt opletten

Random
Ties
6 J

Pittig klimmetje, maar zeker te doen.
Na het eerste stukje klimmen denk je dat je niet meer hoger kunt gaan als je naar de omgeving kijkt.
Maar na de korte afdaling begint de ellende pas.
En denk maar niet dat je een lekkere aanloop kunt nemen in die afdaling want net in de knik naar het tweede gedeelte is de weg even heel erg slecht.
Om schade of een val te voorkomen knijp je in de remmen waardoor je dus echt iedere meter moet klimmen.
Het tweede gedeelte is goed afzien, vooral als je de huizen achter je laat op het smalle weggetje.
Hier zul je toch echt even uit het zadel moeten maar ga niet gek doen want de uitloop kan dan net iets te zwaar zijn.
Zeker een aanrader zou je in zuid Limburg aan het fietsen bent!

Random
Raymond
7 J

Deze beklimming kan je ook vanuit Warsage fietsen, over de N608, deze klim is regelmatiger en langer. Dat er hard gereden wordt is mij niet opgevallen.

Meine Erfahrung hinzufügen

Wenn du reagieren möchtest, bitten wir dich erst einen Account zu erstellen. Es dauert nur 1 Minute und ist völlig kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?