Elevation profile Fromberg
Elevation profile Fromberg
Elevation profile Fromberg
37
difficulty points
3.8%
avg. gradient
8.5%
steepest 100 meter
1.7km
length
66m
total ascent

Share this climb

421

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Fromberg is a climb in the region South Limburg. It is 1.7km long and bridges 66 vertical meters with an average gradient of 3.8%, resulting in a difficulty score of 37. The top of the ascent is located at 166 meters above sea level. Climbfinder users shared 21 reviews/stories of this climb and uploaded 29 photos.

Road names: Afvaartweg, Heugdenweg & Achtbundersweg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (29)

Fromberg
Fromberg
Fromberg
Fromberg
Fromberg

If you want to upload your photos, you need to create an account. It only takes 1 minute and it's completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favorite climbs
Sign up

Already an account?

Cycling routes

Personally mapped out and verified by climbfinder!
Name Distance Total ascent Climbs
Amstel Gold Race
Amstel Gold Race
121.9km 1648m 20

Statistics

Fromberg
This climb
South Limburg
409 climbs
Netherlands
981 climbs
Europe
15239 climbs
Difficulty points
37
rank
75
72% easier than
Camerig
rank
92
72% easier than
Camerig
rank
10944
Average gradient
3.8%
rank
230
74% less steep than
Oude Molenstraat
rank
375
74% less steep than
Oude Molenstraat
rank
11014
86% less steep than
Calçada das Carquejeiras
Length
1.7km
rank
79
rank
196
82% shorter than
Tafelberg from Ellecom
rank
9836
Total ascent
66m
rank
62
66% less ascent than
Camerig
rank
90
66% less ascent than
Camerig
rank
10474
98% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
1 hairpin turn

Road surface condition

100% 0% 0%
Based on 7 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

86% 14% 0%
Based on 7 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 00:14:15
11 km/h 00:09:04
15 km/h 00:06:39
19 km/h 00:05:15

Popular

Keutenberg

Keutenberg

famous
Camerig

Camerig

famous beautiful
Eyserbosweg

Eyserbosweg

famous
Cauberg

Cauberg

famous
 

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com will be placed. When you proceed to a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (21)


Dutch

YordiZ
2 w

Bekend van de Amstel Gold Race maar een klim die ook voor de recreant goed te doen is. Kom je vanuit de richting Elkenrade of Ubachsberg dan heb je een mooie aanloopsnelheid waarmee je het eerste deel van de klim op een groot verzet kunt doortrekken. Nadat je rechtsaf bent geslagen rij je langs een wijnveld en weiland. Dit is echt genieten. Niet al te steil meer waardoor ik op een zwaar verzet flink door kon trekken. Op de twee korte steile knikjes die ik nog voor de wielen kreeg was het nog wel even afzien om zonder terugschakelen boven te komen. Al met al een heerlijke beklimming!

KarelJan
1 Mo

Persoonlijk een van mijn favoriete beklimmingen in dit stukje Z-Limburg. Het begin kan je vol opknallen als je vanuit Elkenrade of Ubagsberg komt omdat de afslag naar recht niet scherp is, De eerste paar honderd meter is redelijk steil maar kan je op de macht nemen. Hierna een bocht naar rechts waarna het vals plat oploopt. Aan de linkerkant de wijngaard van "Fromberg".
Na ca. 1km linksaf slaan bij de picknickplaats waar het heel even goed steil loopt, hierna bolt het nog even door naar de top. Vergeet niet de genieten van het uitzicht. Let op, in de afdaling ligt in de scherpe bochten vaak los grind!

Robbe_Buls
2 Mo

De Fromberg is veruit de gemakkelijkste van de klassieke finale van de Amstel Gold Race. Je start beneden op de grote plateau, gaat op je pedalen staan, en knalt tot boven. Maar naast de minst lastige is het ook de mooiste. Boven heb je een prachtig zicht. En laat ons eerlijk wezen: af en toe zo'n lekker lopend stuk doet ook wel deugt.

HansvanWaas
2 Mo

Heerlijke klim tussen de Eyserbosweg en de Keutenberg (in de AGR). De Fromberg is een stuk vriendelijker dan de Eyserbos en de Keut, maar niet minder mooi. Op de top heb je een wijds uitzicht over de hele steek. Een absolute aanrader!

Fedor
3 Mo

Landschappelijk gezien één van de mooiste beklimmingen in dit gebied, Met steeds verschillende uitzichten (vrijwel alle kanten op). En niet te zwaar dus voor vrijwel iedereen goed te doen. Zeker aan te raden!

Even opletten bij de afslagen (eerste rechts, daarna eerste links). na de laatste afslag lijkt de top meteen in zicht maar dan moet je nog een stukje verder. Ná de echte top is een bankje met fraai uitzicht naar het noorden en het westen. En onderweg zijn er ook regelmatig mooie uitzichten.

Fietsmaatje
5 Mo

Alleen voor het uitzicht al een "must". Voor bijna iedereen goed te doen denk ik. Ook een klim waarmee je kunt spelen. Omdat de Fromberg een paar keer afvlakt kan je goed tempo maken. Echt een prachtige klim!

Fromberg
Fromberg
Fromberg
kgdg
5 Mo 00:03:59 (25.1km/h)

Mooi klimmetje om hard naar boven te fietsen. Bij de laatste bocht naar links niet vergeten om nog naar de echte top door te trekken want de eerste top na de bocht naar links is niet de top. Die daarna wel, met 100m na de top een bankje. Foto is van dat bankje naar de top gemaakt.

Fromberg
sylvainsmeets
7 Mo

De klim begint rustig.
Mooi gehucht waar je doorheen fiets.
Veel autoverkeer en landbouw verkeer.
Goed wegdek.
Op het plateau heb je mooi uitzicht .

Fromberg
Fromberg
Houblon
8 Mo 00:05:11 (19.3km/h)

Prachtige klim. Qua zwaarte is hij gemiddeld, maar de klim maakt veel goed qua uitzicht. Als je helemaal boven bent kijk je naar links uit over Etenaken, Keutenberg en Scheulder.

Fromberg
Fromberg
Fromberg
Fromberg
daanmeels
8 Mo

Mooie klim met hele mooie uitzichten. De fromberg begint steil, vervolgens komt een heel lang stuk vals plat en vervolgens nog een hele steile knik naar links. Deze valt in de categorie Bemelerberg, waar je op macht omhoog kan rijden zonder stil te vallen. De Fromberg wordt heel vaak gereden na de Eyserbosweg.

Fromberg
Fromberg
Fromberg
Conrad
9 Mo

De Fromberg zoals gereden in de Amstel Gold Race, vroeger nog door Fromberg maar door de smalle straten daar nu van deze kant.
Het dal waar deze klim start is ideaal om als klimtraining te gebruiken, je kunt in rondjes van 6-10 kilometer op een middag zomaar 800 hoogtemeters maken en nooit ver weg zijn van de doorgaande weg.
Komende vanuit Ubachsberg ga je vlot richting de afslag, het is een aflopende weg dus je gaat zomaar 35 km/h, je draait de klim op en boem je had moeten schakelen. Te laat betekent omdraaien en opstappen en je segment op strava is naar de vaantjes...
Je kronkelt lekker naar boven en draait naar rechts, vlakt het nu af niet? Waarom gaat het niet echt sneller...zo voelt dus Limburgs vals plat.

RobertS
9 Mo

Deze mag niet ontbreken als je in Limburg fietst. Je hebt prima uitzicht, er zitten bochten in, het is er vrij rustig. Bovendien vind ik persoonlijk de aanloop heel gaaf: je komt aan vanuit het oosten op een licht aflopende Vrakelbergweg waar je vol gas naar beneden kan en dan voor de afslag naar de Fromberg vol in de ankers moet.

Tjaart
9 Mo

Leuk en wat rustiger klimmetje. Begin kort wat steiler, daarna wat stukken om bij te komen of te versnellen en nog kleinere stukjes wat steiler. Rustig en goed wegdek. Na de afslag naar rechts heb je rechts zicht op het droogdal van Colmont en de Eyserbosweg. Daarna links tot de top en dan zicht op Geuldal.

Fromberg
Fromberg
Fromberg
Fromberg
Fromberg
PelotonDesArdennes
10 Mo

Bekend uit de AGR, en nog een leuke klim ook. Mooi zicht op de top van de Eyserbosweg

Yassin
1 y

Lekker klimmetje in 3 trapjes. Ideaal voor de zwaardere klimmer die het van kracht moet hebben.
Je kan drie keer goed doortrekken op de steilere stukjes en tussenin een groter verzet draaien en "recupereren".

Roy
1 y

Niet te moeilijk en dat is fijn, want je wordt in deze hoek van Limburg niet gespaard. Hij loopt mooi, leuke scherpe bocht en dan hele mooie vergezichten. Heel rustig (doordeweeks), alleen wat koeien in de wei.

Random
limburg kenner
3 y

mooie klim met mooi uitzichten. inderdaad een minder zware dan de rest in de omgeving, waardoor je misschien wel meer geniet ;)

Random
Henk
4 y

Hij is 36 rondom Gulpen, Voeren en Simpelveld

Random
Henk
4 y

Hij is 36 rondom Gulpen, Voeren en Simpelveld

Random
Henri Toemen
4 y

Lekker klimmetje voor een 60 plusser !!

Random
raymond
5 y

Lekker klimmetje, goed te doen. Leuk uitzicht aan de rechterkant. Afdeling is even opletten met een scherpe bocht naar links en daarna naar rechts.

Add my review/story

If you want to share something you need to create an account. It only takes 1 minute and it's completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favorite climbs
Sign up

Already an account?