Content- & privacybeleid

Hoe we omgaan met jouw privacy & regels voor het plaatsen van content op climbfinder.

Contentbeleid

Ingelogde gebruikers kunnen op diverse pagina's content (o.a reacties, reviews, foto's & video's) plaatsen op climbfinder. Hiervoor gelden regels. Iedere gebruiker wordt geacht om zich aan deze regels te houden.

Algemene regels

  • Toon respect voor anderen, speel niet op de man;
  • Schelden, racistische en seksistische opmerkingen worden niet getolereerd;
  • Het plaatsen van berichten onder verschillende namen (accounts) is niet toegestaan;
  • Het plaatsen van enquêtes en onderzoeken (of de links hier naartoe) is niet toegestaan;
  • Pornografisch/aanstootgevend/discriminerend/illegaal materiaal is ten strengste verboden.

Copyright & verantwoordelijkheid

  • De gebruiker garandeert dat hij bevoegd is om de geplaatste content te publiceren en dat hij voor publicatie van deze informatie eventueel benodigde toestemmingen van derden heeft verkregen;
  • Met het toevoegen van content geeft de gebruiker climbfinder toestemming deze kosteloos te gebruiken, bewerken of verwerken in verschillende online en offline projecten waar climbfinder direct bij betrokken is;
  • Wij nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor de juistheid, (on)volledigheid of wettelijke toelaatbaarheid van geplaatste content door gebruikers. Iedere geregistreerde gebruiker is juridisch verantwoordelijk voor zijn/haar geplaatste content!

Links en reclame

Links naar andere websites zijn toegestaan, maar:

  • zonder context van de discussie zullen we deze direct verwijderen;
  • we letten extra streng op links naar eigen websites;
  • bij het herhaaldelijk plaatsen van dezelfde link zullen wij deze verwijderen.

Niemand zit te wachten op (verborgen) reclame voor jouw website, appartement, dienst , product of bedrijf:

  • Zelfs bij een geringe verdenking verwijderen wij de geplaatste content;
  • Ons website is niet bedoeld voor bedrijven. Bedrijven die toch berichten plaatsen, krijgen per omgaande een factuur 500 euro per bericht. Wil je als bedrijf toch je boodschap kwijt? Neem dan contact met ons op.

Reageren

  • Reageer altijd on-topic. Wij behouden ons het recht voor om off-topic reacties te verwijderen;
  • Ook al is het onderwerp al vaker langsgekomen, wees altijd behulpzaam of antwoord niet;
  • Niemand zit te wachten op betweterige opmerkingen, ongepaste grappen en onzinnige reacties;
  • Haal onderwerpen niet onnodig omhoog (schop - kick - bump).

Handhaving

  • Het overtreden van de regels kan ertoe leiden dat je geblokkeerd wordt. De eerste keer zal dit een week zijn. Mocht je weer, of bij de eerste keer al zeer ernstig, over de schreef gaan dan word je permanent geblokkeerd;
  • Geplaatste content kunnen altijd door de moderators aangepast of verwijderd worden.

=============================

Privacybeleid

Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Wij verwerken slechts een zeer beperkte hoeveelheid persoonsgegevens:

  • E-mailadressen van abonnees van onze digitale nieuwsbrieven.
  • E-mailadressen van geregistreerde gebruikers van onze website.
  • IP-adressen van geregistreerde gebruikers van onze website.

Om de privacy van onze gebruikers te beschermen, hebben wij de volgende keuzes gemaakt:

  • Met behulp van Google Analytics meten wij de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves van onze website. Google maakt hiervoor gebruik van cookies. Met Google hebben wij een bewerkersovereenkomst gesloten, waarin is vastgelegd dat Google alleen als bewerker optreedt bij de verwerking van de gegevens van websitebezoekers. Het gebruik van onze website meten wij enkel op basis van anonieme gegevens. Er worden dus geen volledige IP-adressen gebruikt. Het delen van gegevens staat uitgeschakeld. Er wordt geen gebruik gemaakt van andere Google-diensten in combinatie met Google Analytics-cookies.
  • Wij maken geen gebruik van banner(systemen) en plaatsen dus geen tracking-cookies om je surfgedrag te volgen.
  • Wij gebruiken alleen cookies voor functionele doeleinden.

Waarom verwerken wij persoonsgegevens?

E-mailadressen

Om in te kunnen loggen op onze website, vragen wij je naar je e-mailadres. Inloggen is niet verplicht om onze website te bezoeken of gebruiken, maar wel noodzakelijk wanneer je bijdragen wilt kunnen leveren. Met jouw toestemming slaan we je e-mailadres, in combinatie met een versleutelde versie van het door jou gekozen wachtwoord, op in onze database. Dit e-mailadres, van jou als geregistreerde gebruiker, hebben wij nodig om:

  • Veilig inloggen mogelijk te maken;
  • Je een nieuw wachtwoord te sturen wanneer je niet meer kunt inloggen;
  • Contact met je op te nemen in geval van incidenten.

E-mailadressen van bezoekers van onze website die zich inschrijven voor één van onze digitale nieuwsbrieven, worden opgeslagen bij onze partner MailChimp. Met MailChimp is een bewerkersovereenkomst gesloten. We slaan jouw e-mailadres uitsluitend op voor het versturen van de digitale nieuwsbrief waarvoor jij je hebt aangemeld.

IP-adressen

Wanneer een geregistreerde gebruiker een bericht plaatst op het forum van onze website, slaan we het IP-adres op waarvandaan het bericht is geplaatst. Het opslaan van deze IP-adressen is noodzakelijk om:

  • Misbruik van gebruikers te detecteren;
  • Gebruikers te kunnen blokkeren;
  • Spam op onze website door gebruikers tegen te gaan.

Wat zijn de rechten van bezoekers en gebruikers?

  • Geregistreerde gebruikers kunnen hun e-mailadres op onze website wijzigen onder instellingen.
  • Abonnees van de digitale nieuwsbrief kunnen hun e-mailadres volledig uit onze nieuwsbrieven-database verwijderen, door zich af te melden middels de 'afmeld'-link onderaan elke nieuwsbrief.
  • Bezoekers en geregistreerde gebruikers van onze website die exact willen weten welke gegevens wij van hen hebben opgeslagen, kunnen deze informatie eenvoudig opvragen door een e-mail te sturen naar info@climbfinder.com.
  • Geregistreerde gebruikers kunnen hun account verwijderen door een e-mail te sturen naar info@climbfinder.com. Het e-mailadres van de gebruiker wordt hierna definitief verwijderd uit onze database. Op verzoek worden alle door de gebruiker geplaatste berichten die privacygevoelige informatie bevatten eveneens verwijderd.

Hoe veilig worden persoonsgegevens bewaard?

  • Alle persoonsgegevens zijn opgeslagen in een beveiligde database waar enkel een zeer beperkt aantal medewerkers toegang tot heeft. Deze database is alleen toegankelijk via een beveiligde verbinding.
  • Wekelijks maken wij een back-up van de gegevens die op een aparte beveiligde server wordt geplaatst waar slechts één van onze medewerkers toegang tot heeft. Na een jaar worden deze back-ups automatisch verwijderd.

Hoe lang worden persoonsgegevens bewaard?

Zowel e-mailadressen als IP-adressen worden bewaard tot een account op verzoek van de geregistreerde gebruiker wordt verwijderd.

Welke cookies worden er precies gebruikt?

Om optimaal gebruik te maken van deze website moet je browser onze cookies accepteren. Deze cookies bevatten geen persoonlijke informatie. De cookies worden alleen geplaatst om gebruik te kunnen maken van alle functies die onze website biedt. Bijvoorbeeld om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en jouw instellingen en voorkeuren te kunnen onthouden. Wij slaan geen persoonlijke informatie op in deze cookies.

Om statistieken te verzamelen maakt deze website gebruik van Google Analytics. Ook Google Analytics plaatst een cookie op je computer. Het doel van deze cookie is om ons een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves. Met Google hebben wij een bewerkersovereenkomst gesloten, waarin is vastgelegd dat Google alleen als bewerker optreedt bij de verwerking van de gegevens van websitebezoekers. Het gebruik van onze website meten wij enkel op basis van anonieme gegevens. Er worden dus geen volledige IP-adressen gebruikt. Het delen van gegevens staat uitgeschakeld. Er wordt geen gebruik gemaakt van andere Google-diensten in combinatie met Google Analytics-cookies.

Wij maken gebruik van de diensten van affiliate marketing bedrijven zoals Tradetracker, Daisycon en Affilinet om partners via performance based advertising te promoten. Performance based advertising is een eerlijke vorm van adverteren omdat een adverteerder alleen betaalt voor daadwerkelijk en meetbaar resultaat. Om deze dienst uit te kunnen voeren maken Tradetracker, Daisycon en Affilinet gebruik van zogeheten affiliate cookies en matching-data, die enkel worden toepast wanneer je klikt op een link naar één van onze partners (bijvoorbeeld een reisorganisatie of een winkel). Met deze cookies kan een match worden gemaakt tussen de transactie bij de adverteerder en deze website. Hierdoor weten Tradetracker, Daisycon en Affilinet dat deze website een vergoeding moet ontvangen. Bij de registratie van deze vergoeding krijgt deze website toegang tot basale, anonieme transactiedata. Wij dragen er zorg voor dat opgeslagen data adequaat wordt beveiligd en houden ons aan geldende privacyrichtlijnen en wetgeving. Wij hebben dit aan Tradetracker, Daisycon en Affilinet verklaard door de Algemene publisher voorwaarden te accepteren. Het gebruik van affiliate cookies en de opslag van anonieme transactiedata vormt geen gevaar voor de privacy van de bezoeker van deze website. Volgens de Telecommunicatiewet en de AVG / GDPR hoeft hiervoor dan ook geen toestemming te worden gevraagd. Ten aanzien van de dataverwerking binnen de AVG / GDPR beroepen wij ons op de toetstemmingsgrondslag Gerechtvaardigd Belang. Wel dienen wij onze bezoekers over het gebruik te informeren.